Tre band och festivalbiljetterna släpps nu

Den nystartade festivalen DOWNTOWN RIOT släpper i detta nu de tre första banden tillsammans med festivalbiljetterna. Det här bandsläppet visar upp musikfestivalens hela bredd rent musikaliskt. Eller vad sägs om LOK, BOMBUS och VA ROCKS?

Downtown Riot är en nystartad musikfestival med fokus på helhetsupplevelsen. Festivalen ska vara lättillgänglig i urban miljö för alla som uppskattar rock, hårdrock och metal. Downtown Riot kommer att ha sin premiär 6–7 maj 2022 på Fållan – en unik spelplats på Slakthusområdet, precis intill Avicii Arena (Globen) och Tele2 Arena i Stockholm.

Festivalen tillkännagavs för ett antal veckor sedan och fram till nu har vi kunnat skåda en hel del teasers via sociala medier där följarna bland annat fått chansen att gissa sig fram vilka band som ska offentliggöras först. Nu är väntan över och de första banden är en rejäl skön blandning av rock, hårdrock och metal.

Förutom banden så släpps även äntligen festivalbiljetterna. Tre olika paket, alltifrån 2-Dagars Festivalpass, 2-Dagars Festivalpass + VIP och det fetaste paketet 2-Dagars Festivalpass + VIP + Nightclub. Mer info om dessa paket finner du nedan.

Biljetterna kan du köpa via TICKSTER.COM.

EVENT: DOWNTOWN RIOT
DATUM: 6-7 maj, 2022
PLATS: FÅLLAN (precis intill Avicii Arena (Globen) och Tele2 Arena i Stockholm)
ÅLDERSGRÄNS: 18+ år
BILJETTER SÄLJS VIA: TICKSTER.COM.
FACEBOOK: Klicka här.

LOK

Detta makalöst häftiga liveband har sedan slutet av 90-talet ett rykte av sig att totalt köra över både arena och dess publik, precis enligt beskrivning i låten ”LOK står när de andra faller”.

”Helt plötsligt hade det gått 20 år sen vi släppte vår första platta. 17 av de åren höll vi käft och höll oss på våra egna kanter. Men nu kände vi att det var dags, vi löste konflikterna, frågade oss själva vad vi var sugna på och svaret kom snabbt: Ut och mangla folket!”

Återförenade för en exklusiv sommarturné 2019 satsade bandet på att hylla sina fans och spela albumet Naken, Blästrad och Skitsur som hade sitt 20-årjubileum. LOK, som skördade stora framgångar runt millennieskiftet men som snabbt splittrades, har grävt ner stridsyxan och bestämt sig för att ge publiken en omgång till med deras unika, svensktextade och hårt svängande rockpunkmetal-hybrid. Mer enade än någonsin är bandmedlemmarnas mål att leverera svettiga konserter för både gamla och nya fans som inte hann se bandet under dess korta existens.
“Vi är tillbaka, något äldre, något visare, lika förbannade”

BOMBUS

Bombus, som bildades 2009 av Fredrik ‘Feffe’ Berglund och Mattias ‘Matte’ Jacobsson, började som en brokig duo, med Feffe på trummor och Matte på gitarr. De mejslade fram riff och punkrockklatter inspirerade av Melvins, The Jesus Lizard and Poison Idea. Utveckling är en knepig sak att stoppa, sedan de början av bandkarriären har Bombus utvecklats till ett av de mest explosiva och karismatiska hårdrocksbanden på planeten. Från 2010: s självbetitlade debutalbum till de extravaganta riffutflykterna från The Poet & The Parrot 2013, har Bombus aldrig anpassat sig till nuvarande trender eller förlitat sig på en enkel formel. I stället har de genom obestridlig låtskrivarkraft och grymma kreativa energinivåer, drivits framåt och fått sig ett fantastiskt rykte som ett väldigt underhållande och energiskt liveband.

VA ROCKS

Detta skåneband rent musikaliskt kan enklast beskrivas genom rak, kompromisslös rock’n’roll, täckt av de bästa punkrockelementen. Hårda riff, hårda trummor, stadig bas och en röst som kommer att slå dig med häpnad.
Bandet influeras starkt av band som AC/DC, Ramones och The Runaways.