CLAWFINGER, Velvet Insane och Abomination klara för Downtown Riot 2023

Sju grymma band släppta hittills, men vi har mer att ge och fler äss i ärmen… Veckans trio går inte av för hackor, en headliner och två ytterligare grymt bra band…

⁣⁣BILJETTER HITTAR DU HÄR: https://bit.ly/dtr23tickets
FÖLJ EVENT VIA FACEBOOK: https://bit.ly/dtr23fbevent

𝗖𝗟𝗔𝗪𝗙𝗜𝗡𝗚𝗘𝗥

Redan 1989 bildades detta banbrytande svensk-norska band, men det var först 1993 de slog igenom på allvar med det numera klassiska albumet ”Deaf Dumb Blind” som såldes i över 600.000 exemplar! CLAWFINGER sparkade in dörrar världen över med sin unika mix av industriell metal och rap med provokativa texter. Ingen lämnades oberörd av bandet som fortsatte sitt segertåg med Grammisar, utsålda turnéer och enorma hits fram till 2013, då man beslutade sig för att dra ner på tempot. Sedan dess har det endast gjorts enstaka spelningar, så vi är extremt stolta och glada att kunna presentera Clawfinger till Downtown Riot!⁣

𝗩𝗘𝗟𝗩𝗘𝗧 𝗜𝗡𝗦𝗔𝗡𝗘

Superheta VELVET INSANE har sannerligen blivit ett namn att räkna med på den svenska rockscenen. Efter den självbetitlade debutplattan 2019 har de turnerat så mycket de bara kunnat och samarbetat i olika former med flertalet stora namn. Bandet har en unik förmåga att verkligen få saker att hända, så det är bara att åka med. Missa INTE detta om du diggar band som Sweet, Hanoi Rocks och The Ark – vi lovar att det svänger så man får träningsvärk!⁣

𝗔𝗕𝗢𝗠𝗜𝗡𝗔𝗧𝗜𝗢𝗡

Detta lovande gäng från Umeå kallar sig kort och gott ”a metal band” i sin biografi på Instagram och det säger egentligen det mesta. Efter att endast ha spelat på hemmaplan tidigare gjorde bandet sin första spelning utomsocknes så sent som i december 2021, men då med besked! ABOMINATION vann nämligen den prestigefyllda tävlingen Lidingö Rock i Stockholm och har sedan dess vunnit mark med sin energiska liveshow. Detta band är verkligen en upplevelse på scen, så det är bara att kapitulera och låta dig bli överkörd!⁣

𝗟𝗘𝗧’𝗦 𝗥𝗜𝗢𝗧!

BILJETTER HITTAR DU HÄR: https://bit.ly/dtr23tickets
FÖLJ EVENT VIA FACEBOOK: https://bit.ly/dtr23fbevent