BAM – HÄR KOMMER ANDRA BANDSLÄPPET

Under första släppet gick vi ut stenhårt med The Night Flight Orchestra, Wormwood, Man Machine Industry och Faustus. Om ni trodde vi tänkte hålla igen denna gång trodde ni väldigt fel… Vi presenterar härmed: AVATARIUM, CRANK, XORSIST och KHAION!

BILJETTER KÖPER DU HÄR.

AVATARIUM

2012 bestämde sig Leif Edling för att starta ett sidoprojekt till Candlemass, där han till vardags är bandets motor sedan 1984. Detta väckte såklart stor uppmärksamhet i metalvärlden, särskilt som den Grammisnominerade producenten Marcus Jidell anslöt på gitarr och när sångerskan Jennie-Ann Smith tog plats bakom mikrofonen var den nya doom metal-sensationen Avatarium ett faktum. 2013 släpptes den superhyllade debut-EP:n ”Moonhorse” och sedan dess har bandet fortsatt sitt segertåg. Edling lämnade bandet 2016 av hälsoskäl, men därefter har Mats Rydstöm trakterat basen med bravur och bandet har idag släppt fem fullängdare, ytterligare en EP och ett livealbum. Då bandet inte spelat i hemstaden på länge så är vi otroligt stolta och glada att kunna presentera Avatarium på vår scen!

CRANK

Få svenska black metal-band är så mytomspunna som Nifelheim, där basisten Tyrant är en av bandets grundare. Strax innan sommaren lanserade Tyrant helt utan förvarning sitt nya band Crank, där han något oväntat tagit rollen som bandets sångare och gitarrist. Inte heller är det black metal som serveras, utan Crank bjuder på riktigt skitig bikerrock med en attityd som osar svavel. Influenserna från Motörhead, tidiga Iron Maiden och annan NWOBM är tydliga, men Crank har definitivt hittat sin egen stil – genom att helt enkelt skita fullständigt i allt vad stil heter.
This gonna be LOUD!

XORSIST

Xorsist är en trio från Stockholm i åldrarna 18-21 år som spelar svensk dödsmetall av det klassiska slaget, främst inspirerade av legendariska band i genren som Entombed och Dismember. I oktober förra året släppte Xorsist plattan ”At The Somber Steps To Serenity”, producerad av Tomas Skogsberg och unisont hyllad av metalskribenter världen över. Trots bandets ringa ålder är detta andra fullängdaren och de har dessutom redan hunnit bygga upp ett rykte som ett brutalt liveband. Ett måste för alla fans av TRVE svensk döds.

KHAION

Khaion består av tre medlemmar som var och en brinner för musiken de skapar. Deras mål är att skriva progressiv metal, men med en egen touch. Trots att medlemmarna är unga har de redan släppt sitt första album ”Requiem & Rebirth” och vunnit musiktävlingen Lidingö Rock 2023. Att se detta gäng live är en musikalisk resa genom tid och rum, så det är bara att ta plats framför scen och åka med.

BILJETTER HITTAR DU HÄR

Bra länkar att hålla koll på:

Downtown Riot Facebook
Downtown Riot Instagram
Downtown Riot Homepage
Downtown Riot 2024 Facebook Event
Downtown Riot 2024 Tickets via Tickster.com

LET’S RIOT!