LILLASYSTER gör sin sista festivalspelning i Stockholm på Downtown Riot 2024

Lillasyster, som albumdebuterade 2007, har bestämt sig för att lägga ner. Men först ska bandet släppa ett nytt sista album och göra en sista turné. Och de drar igång avskedsturnén redan nu på lördag den 18 maj, på Downtown Riot 2024.

Albumet ”Tack och förlåt” föregås av singeln med samma namn, som släpps fredag den 17 maj. Releasedatum för kommande albumet är ännu ej fastställt. Första stoppet på den omfattande turnén blir på Downtown Riot i Stockholm lördag den 18 maj, och pågår fram till finalen på Trägårn hemma i Göteborg den 19 oktober.

Innan dess ska ca 30 spelplatser runt om i landet få besök av bandet.

Vi har gjort det här ett tag nu, och känner oss nöjda med vad vi åstadkommit. Vi har släppt sex album och släpper nu vårt sjunde och sista. Vi har gjort över 500 spelningar och vi känner att vi vill lägga ner medans det fortfarande är kul. Den här grejen vi fyra har tillsammans, och med våra fans, är för bra och fin för att köra i botten. Den risken vill vi inte ta. Vi slutar på någon typ av topp. Det känns rätt”, säger bandets sångare Martin Westerstrand.

Turnéplan och uttalande via videoklipp finns på bandets sociala medier. 

Den som väntar får alltid vänta för länge brukar man säga, men jag har haft ett otroligt tålamod, lite som innan julafton. Men oj vad glad jag är att kunna presentera den perfekta avslutningen på årets upplaga av Downtown Riot 2024. Inte någon kommer ha en svettdroppe kvar i kroppen, det kan ja utlova, säger Jonas Lööw, Festival Manger Downtown Riot.

Biljetter köper du enklast via Tickster.com.