Välkommen till andra upplagan av DOWNTOWN RIOT 2024

Hej alla Downtown Riot-vänner,

Imorgon eller idag, beroende på när ni läser detta mail är det dags att öppna dörrarna till den andra upplagan av Downtown Riot 2024.

Vi vill börja med att tacka för att just du kommer till Festivalen i år, oavsett om det är första eller andra gången.

Ska inte vara särskilt långrandig, utan vill bara skicka ut lite upplysningar att tänka på innan ni går hemifrån och tar er till Slaktkyrkan. Förutom våra 13 fantastiska band så finns det en hel del annat att kolla in under dagen.

VÄDRET

Fru fortuna verkar vara med oss till fullo nu i helgen, det beräknas bli upp tiill 27 grader varmt, så det kommer milt sagt kunna bli svettigt.

Det är tur att vi har kvarteret så att vi kan njuta av att vara utomhus mellan spelningarna, det har dessutom tak, vilket vi tror kommer vara gynnsamt så att man slipper stå mitt under den gassande solen.

Men tänk på att hela tiden dricka mycket vatten, det klassiska uttrycket varannan vatten kommer vara alldeles nödvändig under hela den här dagen.

VÄSKFÖRBUD

Väskförbudet för större evenemang råder fortfarande, så lämna gärna alla väskor hemma om möjligt. Om ni behöver ta med en väska, så får den inte vara större än ett A4-papper.

TIDER & INCHECKNING/BILJETTBYTE – KOM I TID

Festivalen och området öppnar klockan 15.00, och för att komma in på området kommer ni behöva ha ett festivalarmband, och detta kommer endast att skötas via vår Entré-incheckning/Ackreditering.

Den kommer vara belägen precis bara några meter ifrån huvud-entrén in till området och vi kommer kommer öppna den redan kl 14.00, för att kunna se till att så många som möjligt kan få sitt armband innan vi öppnar upp området. Vi kan rekommendera er att kolla in Slakthusområdets Dag i väntan på att dörrarna ska öppnas. Det kommer finnas en hel del kul att fördriva tiden med i väntan på att våra portar öppnar.

SÅ KOM GÄRNA I SÅ GOD TID NI BARA KAN! Så att vi fyller SLAKTKYRKAN till bredden redan när första bandet CYHRA kör igång redan kl 15.30.

Festivalen stänger klockan 01.00 och då ska helst hela området vara tömt.

MAT

Mat kommer finnas att köpa på området likt förra året. I år är det food trucken SUPERBURGER som kommer stå er till tjänst, där ni kommer bland annat kunna välja på Burgare, Piroger och Korv.

DRYCK

Förutom vårt tjat om att dricka mycket vatten, finns det förutom Slaktkyrkans ordinarie utbud, även vår partner GINGER JOE på plats med sin splitter nya dryck ROCK LABEL.

MERCH & ANDRA PARTNERS

Downtown Riots officiella MERCH-plats kommer sälja, dels vår egna supersnygga festivaltisha, men också även alla bandens merch. Den kommer vara belägen ute på Kvarteret-området, precis intill ingången till HUS7.

Precis innanför ingången till HUS7 kommer ni även att hitta tatueraren EVIL EYE TATTOO, samt VE & FASA + OCKULT SHOP.

Förutom merch, tatuerare, kläder och accessorer, så har vi dels en rockfoto-utställning av LINDA FLORIN och så har vi även SUICIDE RECORDS på plats som gärna pratar med er om deras abete med psykisk ohälsa, men så klart även mycket musik.

Om ni har några funderingar så får ni så klart skicka mail till oss på info@downtownriot.se och/eller skicka ett meddelande via vår Facebooksida.

Du hittar även många svar på vår FAQ på Downtownriot.se.

Nu peppar vi igång rejält så ses vi på lördag, en bra peppvideo är vår Aftermovie från förra året, där kan ni som inte var med få en känsla hur det kommer bli. Vi kan även dela vår Spotifyspellista med alla banden som kommer spela under festivaldagen.

AFERMOVIE – DOWNTOWN RIOT 2023

DOWNTOWN RIOT 2024 – PLAYLIST PÅ SPOTIFY