OM DTR

KONCEPTET
Downtown Riot är en nystartad upplevelse-festival med bredd som ska vara lättillgänglig i urban miljö för alla som uppskattar rock, hårdrock och metal. Festivalen kommer hålla till på Slaktkyrkan – en unik venue på Slakthusområdet, precis intill Globen i Stockholm.

Två scener, Slaktkyrkan och Hus7, vilket skapar en unik och rå storstadskänsla. I anslutning till själva lokalen ligger ett tillhörande utomhusområde som under festivalen kommer heta Patches & Pins. Detta område kommer ha ett separat program med besök från officiella fanclubs, partneraktiviteter, food trucks och såklart försäljning av merch. Patches & Pins blir helt enkelt en egen liten mikrofestival i festivalen där all fokus ligger på att underhålla besökarna med unika upplevelser.

INFORMATION

Förutom att presentera en attraktiv och väl avvägd line-up med allt ifrån classic rock till blytung metal, så ligger fokus på helhetsupplevelsen. De som köpt en biljett ska känna sig välkomnade och överraskade när de anländer och när det är dags att gå hem ska de känna att de verkligen fått valuta för pengarna. Även mellan banden kommer det därför att bjudas på intressanta och relevanta aktiviteter på scenerna, så ingen känner att de vill lämna området.

Det kommer också att förekomma olika former av konstinstallationer på plats, då festivalen utöver banden vill ge plats åt andra kulturutövare som går i linje med konceptet. Det som kanske utmärker Downtown Riot allra mest är nog ändå att festivalen kommer viga ett antal slots till osignade band. Detta är något som saknas på många andra festivaler idag och därför kommer besökarna få se några av de band som är menade att ta över stafettpinnen framgent. Tro oss när vi utlovar några av morgondagens arenaband.

You are hereby invited to join the riot!

BAKGRUND
Initiativet till Downtown Riot togs tidigt 2021 av Jonas Lööw, grundare av bland annat Rockbladet – ett av Sveriges största och äldsta nätmagasin om rock, hårdrock och metal. Som partner valde Jonas Republic 66 med anledning av den samlade erfarenhet och kunskap som finns i detta nystartade bolag. Republic 66 kommer tillsammans med Jonas att leda produktionsarbetet och ansvara för marknadsföringen av festivalen.

Jonas Lööw

Entreprenör och grundare av nätmagasinet Rockbladet samt podden Rock Dudes. Har genom åren även arrangerat klubbar, konserter och andra festivaler. Rockbladet.se har funnits sedan 2011 och numera driver han även en ny podcast med namnet Rockflödet som släpper ett avsnitt i veckan och summerar senaste veckans rocknyheter tillsammans med heta intervjuer. Rockflödet arrangerar en Unsigned tävling där vinnaren kommer få spela på festivalen nästkommande år.

Länk till Rockbladet: www.rockbladet.se.
Länk till Rockflödet: http://rockflodet.rocks

REPUBLIC 66

En kreativ hub som samlar branschfolk under ett paraply, för att kunna erbjuda helhetslösningar inom musik/kultur. REPUBLIC 66 grundades 2020 av Sari H Wilholm som även är medgrundare till Brands For Fans. Idag arbetar hon heltid i REPUBLIC 66. Sari är också initiativtagare och grundare av det kvinnliga nätverket Queens of Stockholm.

Först att ansluta till REPUBLIC 66 som Executive Specialist var Martin Gustafsson, tidigare marknadschef på radiostationen Rockklassiker, men också rock-DJ och klubbarrangör sedan över 10 år tillbaka.

Läs mer här: www.republic66.com.

FAKTA – DOWNTOWN RIOT

| FACEBOOK | INSTAGRAM | HEMSIDA |

VI SOM JOBBAR MED FESTIVALEN

Martin Gustafsson
PR- & Marknadschef
Mobil: +46 708 39 85 06
E-post: martin (at) downtownriot.se

Sari H. Wilholm
Producent
Mobil: +46 70 727 16 28
E-post: sari (at) downtownriot.se

Jonas Lööw
Festival Manager
Mobil: +46 708 312 444
E-post: jonas (at) downtownriot.se