Ackreditering – Personal

Ackreditering – PERSONAL

Välkommen att ansöka om arbete på Downtown Riot 2024. Vi söker personal till flera olika områden. Vänligen läs all nedanstående information noggrant.  Sista ansökningsdag är XX XXXX, 2024.

Krav för att arbeta på Downtown Riot

För att arbeta  på festivalen Downtown Riot krävs att du fyllt 18 år. Trots att det är en musikfestival kräver vi ej att du är musikintresserad, utan vi ser mer till dina kvalitéer som person. Du bör vara stresstålig då det är ett arbete där många bollar i luften är mer vanligt än ovanligt. Det är också önskvärt att du har B-körkort (vanlig personbil), det är dock inget krav.

Arbetsområden 

Värdar & värdinnor  

Vi söker personer som kan arbeta som värdar och värdinnor. Som värd eller värdinna är du festivalens ansikte utåt och ofta är det du som är besökarens första kontakt med festivalen, därför är det oerhört viktigt att du är proffsig, välkomnande och alltid har ett leende på läpparna. 

Runners  

Runner = en ”allt-i-allo”-person
Att vara runner innebär att du är behjälplig lite överallt inför, under och efter genomförandet av festivalen. Uppgifterna kommer variera, men du kommer främst att arbeta närmast de ansvariga i produktionen och vara behjälplig där det behövs. Det kan exempalvis innebära att springa akuta ärenden samt vid upp- och nerrigg av hela festivalen.  

Ackreditering / Entrévärd 

Vi söker personer som bemannar entrén där in – och utpassagen för festivalen är. 
En ackreditering är det armband som du får vid uppvisad, köpt festivalbiljett. Du som arbetar i ackrediteringen ska därför se till att rätt festivalarmband utdelas till biljettköparen. Här söker vi ett antal personer som är mycket noggranna och uppmärksamma.    

Stagehands

Stagehands är en scenbemanning som är behjälplig i skiftet mellan olika band. Scenerna bemannas med scenchef samt övriga tekniker som dirigerar ut arbetet samt ger er instruktioner om vad som ska göras. Det handlar bland annat om om att tömma diverse transporter med teknik och instrument, samt montera detta på och i scenen. 

När ett band har spelat klart, är det dags att rulla in nästa och packa in instrument m.m. i turnéfordon. Arbetsledning som beskriver vad som ska göras och när det ska göras finns på plats hela tiden.

Inga speciella erfarenheter krävs. Ett plus är om man är stresstålig samt fysiskt lämpad för kroppsarbete. Som stagehand har man relativt långa arbetsdagar, men samtidigt ganska mycket fritid mellan de olika uppdragen.

Shuttlevärd med bil 

Vi söker ett antal personer som vill vara shuttlevärdar. För att vara shuttlevärd måste du ha giltigt B-körkort. Bil tillhandahåller festivalen. Att vara shuttlevärd innebär främst att hämta/lämna artister, men du kan även få i uppgift att hjälpa produktionen med diverse ärenden.    

Försäljning av merch

Arbetet innebär att sälja festivalens egen merch ( tex: t-shirt, tröjor osv) samt vissa av bandens egna bandmerch. 

Som försäljare av merch gäller det att du har ett trevligt bemötande mot kunden, är ordningsam/strukturerad samt stresstålig. Att ha kassvana är ett plus, men inte avgörande. 

All försäljning sker via Swish – du kontrollerar att köpet blir genomfört och godkänt. Merchförsäljningen sker utomhus i området Kvarteret som ligger mellan Slaktkyrkan och Hus 7.

Övrig information

Alkohol & Droger

Under arbetspassen har vi nolltolerans gällande intag av alkohol.. Enligt svensk alkohollag är det förbjudet att arbeta påverkad. Det är också viktigt att vi upprätthåller ett professionellt utseende och agerande när vi har våra Crew-kläder på oss och därmed representerar Downtown Riot. När det kommer till droger generellt gäller det nolltolerans oavsett. Om man vill jobba för Downtown Riot så ser vi helst att man tar avstånd från droger både före, under och efter festivalen.

Speciella önskemål

Vi önskar dig en trevlig och givande upplevelse medan du arbetar som volontär på festivalen Downtown Riot och Volontärgruppen kommer hela tiden finnas på plats för att hjälpa och underlätta för dig!  

Bekräftelse

När din ansökan är behandlad kommer du att få ett mail ifrån oss. Vi ber dig att även kontrollera din skräpkorg under denna period.


Om vi tvingas ställa in festivalen kommer detta att utannonseras via våra olika kommunikationskanaler.

ANSÖKAN PERSONAL – DOWNTOWN RIOT 2024

Vänligen fyll noggrant i alla uppgifter i ansökningsformuläret. Det är obligatoriskt att fylla i samtliga fält. Under fältet ”Beskrivning” kan du skriva fritt om dig själv och ange om du har tidigare erfarenhet av att jobba på festivaler eller andra kulturevenemang. Tidigare erfarenheter ökar dina chanser att bli godkänd.

Varje ansökan kommer att behandlas individuellt och vi kommer ta kontakt med varje person så fort vi kan för att meddela om de kommer få en plats inom arbetsgruppen.

För frågor, kontakta: info@downtownriot.se

ANSÖKAN ÄR EJ ÖPPEN, VI TACKAR ALLA SOM STÄLLDE UPP 2023. VÄLKOMMEN ÅTER 2024!