Ackreditering – Volontärer

Ackreditering – VOLONTÄRER

Välkommen att ansöka om volontärarbete på Downtown Riot 2022. Vi söker personal till flera olika områden. Vänligen läs all nedanstående information noggrant.  Sista ansökningsdag är 30 april, 2022.

Krav för att arbeta som Volontär

För att arbeta som volontär på festivalen Downtown Riot krävs att du fyllt 18 år. Trots att det är en musikfestival kräver vi ej att du är musikintresserad, utan vi ser mer till dina kvalitéer som person. Du bör vara stresstålig då det är ett arbete där många bollar i luften är mer vanligt än ovanligt. Det är också önskvärt att du har B-körkort (vanlig personbil), det är dock inget krav.

Arbetsområden 

Värdar & värdinnor  

Vi söker personer som kan arbeta som värdar och värdinnor inom VIP-området samt backstage. Som värd eller värdinna är du festivalens ansikte utåt och ofta är det du som är besökarens första kontakt med festivalen, därför är det oerhört viktigt att du är proffsig, välkomnande och alltid har ett leende på läpparna. 

Runners  

Runner = en ”allt-i-allo”-person
Att vara runner innebär att du är behjälplig lite överallt inför, under och efter genomförandet av festivalen. Uppgifterna kommer variera, men du kommer främst att arbeta närmast de ansvariga i produktionen och vara behjälplig där det behövs. Det kan exempalvis innebära att springa akuta ärenden samt vid upp- och nerrigg av hela festivalen.  

Ackreditering 

Vi söker personer som bemannar ackrediteringsboden där in – och utpassagen för festivalen är. 
En ackreditering är det armband som du får vid uppvisad, köpt festivalbiljett. Du som arbetar i ackrediteringen ska därför se till att rätt festivalarmband utdelas till biljettköparen. Här söker vi ett antal personer som är mycket noggranna och uppmärksamma.  

Extra barpersonal  

Här söker vi volontärer som är ute efter lite fart och fläkt. Som barpersonal kommer du att bemanna våra egna partnerbarer på festivalen. Arbetet handlar främst om att stå i kassan och sälja dryck till festivalbesökaren. Det är bra om du har kassavana och då särskilt av Izettle. Eftersom du arbetar med alkohol bör du ha någon vana kring alkohol och förstå reglerna kring just alkoholhantering.

Arbetet innebär även att exempelvis fylla på kylprodukter och lagervaror. På vår kassapersonal ställs extra höga krav på att du är stresstålig och noggrann! Eftersom vi servar många gäster kan du ha kö framför dig och alla ska bli väl bemötta! Det gäller att du inte blir stressad och uppjagad utan kan arbeta metodiskt i ett högt tempo. 

Artistrunners  

Som artistrunner arbetar du åt ansvarig hos artisthospitalityn. Dina arbetsuppgifter består främst av att vara behjälplig mot ansvarig, hålla rent och snyggt inne i loger och överlag se till att artisterna får en trivsam miljö. 

Shuttlevärd med bil

Vi söker ett antal personer som vill vara shuttlevärdar. För att vara shuttlevärd måste du ha giltigt B-körkort. Bil tillhandahåller festivalen. Att vara shuttlevärd innebär främst att hämta/lämna artister, men du kan även få i uppgift att hjälpa produktionen med diverse ärenden.   

Allmänt

Notera att din ansökan är individuell. Du kan alltså inte lägga till fler personer under ”Övrigt” utan varje individ måste göra en egen, separat ansökan.

Som tack för ditt arbete ger vi dig ett 1-dagarspass till festivalen, som gäller den dag du inte jobbar. Ackrediteringen är personlig och kan EJ lämnas över till någon annan person utan att detta godkänns av festivalens ledning. Om du har frågor och funderingar som rör detta, kontakta oss på: volontar@downtownriot.se

Har du beviljats ackreditering så är du garanterad en biljett även om biljetterna skulle sälja slut.

Volontär/Crew-armband

Ditt ackrediterade armband hämtar du ut i Ackrediteringen, som kommer ligga i närheten av den vanliga ingången till Fållan.

Allkohol & Droger

Under arbetspassen har vi nolltolerans gällande intag av alkohol.. Enligt svensk alkohollag är det förbjudet att arbeta påverkad. Det är också viktigt att vi upprätthåller ett professionellt utseende och agerande när vi har våra Crew-kläder på oss och därmed representerar Downtown Riot. När det kommer till droger generellt gäller det nolltolerans oavsett. Om man vill jobba för Downtown Riot så ser vi helst att man tar avstånd från droger både före, under och efter festivalen.

Speciella önskemål

Vi önskar dig en trevlig och givande upplevelse medan du arbetar som volontär på festivalen Downtown Riot och Volontärgruppen kommer hela tiden finnas på plats för att hjälpa och underlätta för dig!  

Bekräftelse

När din ansökan är behandlad kommer du att få ett mail ifrån oss. Vi ber dig att även kontrollera din skräpkorg under denna period.


Om vi tvingas ställa in festivalen kommer detta att utannonseras via våra olika kommunikationskanaler.

ANSÖKAN – VOLONTÄR – DOWNTOWN RIOT 2022

Vänligen fyll noggrant i alla uppgifter i ansökningsformuläret. Det är obligatoriskt att fylla i samtliga fält. Under fältet ”Beskrivning” kan du skriva fritt om dig själv och ange om du har tidigare erfarenhet av att jobba på festivaler eller andra kulturevenemang. Tidigare erfarenheter ökar dina chanser att bli godkänd.

Varje ansökan kommer att behandlas individuellt och vi kommer ta kontakt med varje person så fort vi kan för att meddela om de kommer få en plats inom Volontärgruppen.

Välkommen till Downtown Riot 2022!

På grund av att festivalen flyttats fram och vi valt att stänga ansökan. Den kommer återigen öppnas när allt är klart och vi börjar närma oss eventstart igen.