THE HAWKINS

Downtown Riot är otroligt stolta att kunna presentera ett av Sveriges rivigaste och energiska liveband, THE HAWKINS.

SCEN: TBA
DAG: TBA
TID: TBA

| FACEBOOK | SPOTIFY | INSTAGRAM |

INFORMATION

Mitt under en spelning 2013 startades The Hawkins. Ur spillrorna av tidigare band fann de tillslut varandra. En hop med varandras bästa vänner.

Bandet har ett harmoniskt splitter i sin rock. Som att Jekyll har skrivit musiken och Hyde texten. Lekfull och busig rock möter mörka teman och kontrasten däremellan skapar en slags skämtsam seriositet. The Hawkins är att stå och garva när huset brinner ner.

Gigandet har alltid varit viktigt och sedan starten har bandet turnérat såväl Skandinavien som resten av Europa. Live är The Hawkins svettigt. En urladdning för alla inblandade. En urladdning som ibland medfört att bandmedlemmar svimmat och ibland medfört så pass saftigt röj att snuten knackat på.

2020 signade bandet med The Sign Records och släppte deras andra platta “Silence is a Bomb” mitt under en pandemi. Med brist på spelningar och kli i fingrarna så gick bandet ut i skogen med två vänner och filmade en konsert för träden, fåglarna och myggen. Ihop med en spelning i ett bryggeri och i en lada så blev detta till slut liveskivan “Live in the Woods” som släpptes några månader senare.

2021 släpps minialbumet “Aftermath”. En skiva om tiden efter en trasig relation. Med mörk och humoristisk energi går bandet genom plastjazz, cleitrofobisk filmmusik, tuggummipop och Rolling Stones -hardcore. Med denna godispåse är bandet mer än redo att komma ut och spela överallt.